Perjantai 15.8 ja lauantai 16.8

Vene, auto ja muut tykötarpeet pakattu.Lähtö tapahtui klo 18.00 Saimaanharjulta.

 

Matkaa oli taitettu Savitaipaleen ja Suomenniemen rajalle kunnes trailerin rengas räjähti ja eiku renkaan vaihtoon. Ajovuoroja vaihdellen matka taittui ja olimme Iva-lossa lauantai aamuna. Ivalosta löysimme uudet renkaat traileriin. Sen jälkeen nestemäisiä kauppatavaroita hakemaan(olutta,lantrinkia ja maitoja). Partakossa(Tsiuttajoen lomakylä) olimme lauantai klo 11.30.

 

Tavarat pakattiin mökkiin ja vene laskettiin veteen/tuotiin mökin rantaan. Hanski ja Leksa suunnittelivat päiväunille käymistä.

 

Kari ja Petu lähtivät ensiuisteluille ja suuntasivat kohti inaria, pitkän avoneneen kanssa jonka perässä oli 15hv Susuki. Hetken mentyä he huomasivat, että unet jäi Haskilta ja Leksalta ottamatta kun, Busterin keula näkyi perävanassa.

 

Ja näin kalastus Inarilla alkoi, kun olis rintamalle syöksytty!  Kari ja Petu jäi uistelemaan Partakonselälle ja Buster kurvasi ohi kohti Saunarin edustaa. Nelisen tuntia kalassa, Busterin pohjalta löytyi 4 taimenta ja Kari/Petu kokemusta rikkaampana rantaan.

 

Kalat perattiin, yksi suolaan ja loput kylmään. Leilan lämmittämään saunaan ja risuaidan (korttipeli) peluuseen,muutama napanderi ja nukkumaan klo oli 20,30. Väsyneet kalastajat simahtivat nopeasti.

 

Sunnuntai 17.8

Hanski joka loihti meille koko viikon spuskat valmiiksi pakkaseen valmisti meille aamiaista jo klo 7.00. Kalastajat lähtivät Kallovuonolle ja Erkin paskaluodolle (en tiedä kenen keksimä lempinimitys luodoille?) Hanskin ja Leksan veneeseen heittokalastuksella 5 harjusta.

 

(Erkin paskaluodon nimi tulee jonkun Martin kaverin Erkin mukaan, oli kuulemma kiirus vatsan tyhjennykseen ja luoto oli lähin paikka minne ehti)

 

Kari ja Petu sai heittämällä harjuksen ja vetämällä taimenen sekä vajaan 5kg hauen. Mökille kalan käsittelyyn, saunaan ja kortin peluuseen.

 

Maanantai 18.8

Aamu alkoi lauantaina saatujen taimenten savustuksella ja savutaimen huurteisen kera on kelpo ateria ennen kalalle menoa. Fiilarit olivat korkealla kunnes päästiin selälle, kovatuuli tuiskusi kalastajia. Sadeasut päälle ja kohti seikkailua. Koko porukka sai vain taimenen ja harjuksen.

 

Kalastuspäivä oli lyhyt ja aikaa jäi mökillä kortin peluuseen, you tuben kuunteluun/lauluakin taisi kuulua, ehkä jokunen napanderi taisi mennä kurkusta alas. Eikä tietysti unohdettu Saunomista (lauteilta näkyy Tsiuttajoki joten ei voisi komeemmat näkymät olla saunassa).

 

Tiistai 19.8

 Aamupuurolle noustiin kalastusintoa puhkuen, mutta kun katsoi ulos vesisade ja kova tuuli muutti meidän suunitelmia. Erilaisia huoltotöitä tehden vietettiin päivää.

 

Kutsuimme lomakylän pitäjät Leila ja Martin meille ”iltakahville”. Iltaa vietettiin hyvässä seurassa, syötiin ja napsuja ottaen ilta meni pikkutunneille. Yösauna ja nukkumaan.

 

Keskiviikko 20.8

 

Kalastajat kömpivät sängystään virkeinä vaikka edellinen ilta voisi väsyttää, hyvin huollettu kalastaja ei vähästä väsy. Kalastus suuntautuu saunarille. Harjusten heittokalastus ja saalis Petu 2kpl, Hanski, Kari ja Leksa yhden. Uistellen kaksi taimenta.Kari ja Petu uisteli pohjakosketuksen ja pyörähdys(siimat ropelin ympärillä).

 

Busteri hinasi pojat rantaan siimojen poisto moottorista ja kalastus jatkuu.

 

Kalankäsittelyyn Hanski, Kari ja Petu. Leksa lähtee Martin kanssa siikaverkkojen laskuun. Perinteiset saunomiset, kortinpeluut ja napanderit.

 

Torstai 21.8

 

Aamupalan jälkeen verkon nostoon ja saalista tuli 18 siikaa ja kaksi taimenta. Kalankäsittelyyn heti, nahatonta siikafilettä vakumiin ja pakasteeseen.

 

Leila oli loihtinut meille porokebabin välipalaksi. Martti lähti meille oppaaksi ja venekuskiksi kallovuonolle. Martti otti Hanskin, Petun ja Karin kyytiin. Leksa seurasi busterilla Martin vanavedessä.Kalastajat saivat pitkän päivän saaliiksi 13 harjusta heittelemällä ja kaksi taimenta vetämällä.Perinteiset iltatoimet ja päivä on pulkassa.

 

 Koko viikossa ei olla katsottu telkkua mutta nyt kannettavasta tietokoneesta katsottiin CHLpeli EVG ZUG(SUI)-SAIPA(FIN) ja tulos oli meidän kannalta positiivinen 1-2.

 

Perjantai 22.8

Viimeinen kalastuspäivä oli viikon paras päivä sään puolesta.Inarin pinta ja aurinkoinen sää ei välttämättä hyvä kalastukseen ,mutta kiva oli järvellä liikkua.Kalastusreissu suuntautui n.20km päähän Pahtasaareen vasikanselän puolelle.Kalasaalis 7 harjusta ja kaksi taimenta.

 

Ennen perinteisiä iltatoimia nostamme veneen ylös.Viimeinen ilta lomakylässä ja valmistaudutaan lähtöön.

 

Lauantai 23.8 ja kotiinpäin

 

Aamupalan jälkeen mökin siivous ja veneen/auton pakkaus.Pakkaaminen huomattavasti helpompaa kuin lähtiessä.Lähtö klo 10.30 ja keulakohti Ivaloa.

 

Kiitokset Leilalle ja Martille !

 

Matkamuistomyymälästä lähdettiin kohti Sodankylää, jossa auton tietokone herjasi vikakoodia,hetki ihmeteltiin ja taukoa pidettiin niin Volvo alkoi toimia moitteettomasti.

 

Loput kaupungit matkan varrella Kuusamo-Kajaani-Iisalmi-Kuopio-Mikkeli ja Taipalsaarella olimme 03.00.

 

Huom! Saalismäärät ovat ylösotettujen kalojen lukumäärä, pikkuharreja (alle 700 gr) ja alamittataimenia (alle 50 cm) ei laskettu mukaan ja niitä saatiin lukematon määrä.

 

Kari Korhonen

 

 

 

 

 


« Takaisin