Kimmon ennätyskala

Ahveniahan minä pilkkimään taas kerran läksin...Taipalsaaren vesille, Pien-Saimaan puolelle.
Kolmisen tuntia seikkailin tutuilla sekä osin ennen kokeilemattomilla paikoilla mutta en löytänyt syövää kalaa juuri mistään.

Paluumatkalla autolle kairailin reikiä sinne sun tänne.

Ja sitten se tarunhohtoinen viimeinen reikä; Tein siis avannon sillä ajatuksella että tuosta vielä ongin, lasken avantoon pilkkipakissa kiemurtelevat 3 n. 150-grammaista ahventa(suojasää, olivat vielä hengissä) ja sen jälkeen kotimatkalle.
 
Pikkuahven nappasi heti ensimmäisen houkutusvedon jälkeen kiinni mutta irtosi muutaman haarukointiliikkeen jälkeen. Laskin pilkin saman tien takaisin ja kun siima oikeni tulikin tärppi, joka oli lennättää vavan irti käpälästä.
 
Kalan ensimmäisestä syöksystä jo päättelin, että ahven ei voi olla kyseessä. Tai jos on, niin on pohjoismaiden ennätyskokoa.
 
Ensimmäiseksi ongelmaksi muodostui se, että en meinannut saada kalaa liikkeelle ensi syöksyn pysähdyttyä. Siima venyi kuin kuminauha, enkä nyt kuitenkaan niin kovaa kehdannut vetää että olisin itse katkonut siiman.
Lopulta kuitenkin alkoivat  verkkaiset ja hetkeä myöhemmin kiihtyvät liikkeet, siinä vedeltiin vuoronperää kalan kanssa siimaa omiin suuntiimme.
 
Sain melko alkuhetkillä avannon kauhotuksi sohjosta puhtaaksi ja taiteiltua nostokoukun repusta. Sitä tosin pääsin käyttämään vasta parikymmentä minuuttia myöhemmin, sen verran pitkä matsi meillä oli.
 
Lauha keli auttoi kalamiestä tällä kertaa, homma helpottui sen myötä kun ei palellut sormia. Hauki oli aivan yläleuan kärjestä kiinni eikä onnistunut puremaan siimaa poikki kääntyillessäänkään.

 

Runkosiima sekä tapsi oli 0,20 mm paksuista Stroftia. Tämä nyt pyytämäni hauki on tähän mennessä suurin pilkkivälinein saamani ja se painoi 3440g. 
 
Edellinen enkka oli muistaakseni 2,7 kg (Haapajärvestä haukivehkeillä) ja toiseksi suurin muistaakseni 1,7 kg (ahvenvehkeillä Simpeleenjärvestä).
 

t:Kimmo H.

 


« Takaisin