Navakan tuulen johdosta kilpailu siirrettiin alkuperäiseltä kisapaikalta (itäinen ranta) Soskuan sulun viereiselle länsirannalle. Tuollakin paikalla tuuli kieltämättä haittasi ongintaa, erityisesti C - sektorilla lähempänä aallonmurtajaa onkineita. Kilpailijat arvottiin kolmeen sektoriin ja kaikki kilpailivat samassa sarjassa.

Saaliit olivat paikan ja vuodenajan huomioiden melko pieniä. Suuret kutusärjet olivat kadonneet, ilmeisesti syvempiin vesiin. Pääkalalaji oli pieni pasuri ja myös pieniä lahnoja tuli jonkin verran saaliiksi. Osa onkijoista täydensi saalistaan salakoilla.

Jo kilpailun ensimmäisellä tunnilla Kimmo Ja Timo saivat valkoevätörön, kumpikin siis yhden mieheen. Ne mitattiin kilpailun jälkeen ja todettiin että Kimmon kalalla oli pituutta 9 cm ja Timon kalalla 9,5 cm. Voimassaoleva SE (Joni Mattero, 2014) on 9,1 cm.

Näin ollen Tujulan Timo onnistui kauden ensimmäisessä kilpailussaan onkimaan uuden SE-kalan !

Kalasta on nyt tehty saalisilmoitus ja ennätyskalalautakunta hyväksynee valkoevätörön uuden SE:n seuraavassa kokouksessaan syyskuussa.

Syksyyn on kuitenkin vielä aikaa ja ennätyskalajahti jatkuu läpi kesän. Kyllä kanavasta yli 95 - millisiäkin töröjä löytyy, eri asia sitten osuuko sellainen koskaan kenenkään kohdalle...

 


« Takaisin