Kisakuvaus:

Kilpailuvesistö ei ollut uusi mutta itse kilpailupaikka sekä osalle porukkaa kilpailutapakin (laituripilkki kanavalla) oli sitä.

 

Pilkimme siis Soskuan sulun alapuolella sijaitsevalla, sulkurakenteiden jatkeena olevalla betonirakenteisella reunakivetyksellä. Laivojen ja veneiden törmäyssuojaksi asennettu, parrusta ja lankuista rakennettu reunus loi pilkkipaikalle riittävän "laiturimaisen" tuntuman.

 

Paikkoja liputettiin kilpailualueelle 40 kpl ja niistä arvottiin aloituspaikat osallistuneiden kesken. Perinteiseen tapaan paikan vaihto oli mahdollista 15 minuutin kuluttua aloituksesta. Porukan kesken tehtiin päätös, että kaikki kilpailevat samassa sarjassa.

 

Kilpailualueella oli jonkin verran kaloja mutta niitä ei esiintynyt tasaisesti. Hieman yllättäen suurimmat kolme saalista saatiin, ei suinkaan kisa - alueen alapäästä vaan sulun läheisyydestä, alueen yläreunasta. Siellä oli pasureita, särkiä sekä lahnoja. Muualla pilkkineet joutuivat tyytymään yksittäisten ahventen, salakoiden tai pikkukiiskien jallittamiseen.

 

Tuloslistan kaksi ensimmäistä miestä saivat bonuskalojakin, Pekka pari isompaa lahnaa ja Esko yhden isomman ahvenen.

 

Paikka todettiin laituripilkintään kelvolliseksi. Ja miksei siinä voisi myös joskus järjestää laiturionkikilpailunkin.

 


« Takaisin