Soskuan laiturilla

Seura järjesti historiansa ensimmäiset laituripilkkikilpailut Saimaan kanavalla 6.9.2014.

 

Kilpailupaikkana oli Soskuan sulun vieressä sijaitseva pitkä betonilaituri. Kisa aloitettiin totutun formaatin mukaan arvotuilta paikoilta ja ensimmäisten viidentoista minuutin jälkeen sai vaihtaa paikkaa jos halusi.

 

Alusta saakka kaloja tuli harvakseltaan sieltä täältä. Etupäässä pikkuahvenet olivat aktiivisia ja tärppäilivät pyydyksiin aivan pinnan tuntumasta. Porukan hajaannuttua löytyi myös yksittäisiä suurempia kaloja pikkuahventen näytellessä edelleen pääosaa tässä kalastustapahtumassa.

Myös lajibongauksia tilastoitiin tässäkin kilpailussa. Pasi taiteili morrilla kolme valkoevätöröä sekä kuoreen veden pinnan paremmalle puolelle ja Kimmo onnistui narraamaan 500-grammaisen kuhan ja hetkeä myöhemmin myös valkoevätörön. Myös pasureita ja kämmenen kokoisia lahnoja löytyi useamman kilpailijan saalispussista. Särkiä tavattiin yllättävän vähän tällä kertaa.

 

Kolmituntinen kisa-aika kului upeassa syyskesän säässä joutuisasti. Loppupäätelmä oli, että tämä ”uusi” laituri on kilpailupaikkana hyvä. Viimeistään ensi vuoden syksyllä tuonne palataan. Heti Soskuan sulun alapuolella näkyvä pitkä betonireunus on myös kilpailupaikkana houkutteleva. Sinne mahtuu vaivatta vaikka 50 kilpailijaa.

 

t:K.H.

 


« Takaisin