Soskua 29.5

Soskua, Lappeenranta klo 9.50. Sulun yläpuoliselle rantapenkereelle on kokoontunut kymmenen onkijaa. Koko edellisen päivän ja yön navakasti puhaltanut tuuli yltyy entisestään. Porukka päättää sanamukaisesti huutoäänestyksellä siirtyä sulun länsipuolelle, tyynelle rannalle.

Tuuliolosuhteiden lisäksi tulee muuttumaan myös kalastuksen luonne – tällä rannalla on matalaa eivätkä ohikulkevien laivojen aikaansaamat virtaukset kuljeta mäskejä minnekään koska kanavan pääuomaan on matkaa lähes sata metriä. Ja kala on aina ollut suurempaa, viereinen luonnonranta houkuttelee erityisesti lahnoja ja säyneitä paikalle.

 

Arvonta, onkivalmistelut ja alkuhoukuttelu sujuu totutussa aikataulussa. Onginta-aika on kolme tuntia. Jo ensimmäisillä heitoilla jotkut saavat kaloja ja näyttää siltä että päivän tulokset tulevat olemaan suuria.

 

Pitkin aikaa pohjalle painuneet salakat haittaavat suurempien kalojen ongintaa. Ne, joilla on tilanteeseen sopivat välineet ja kyllin karkea houkutinaine, onnistuvat välttämään salakkaryntäyksen. Pääosin sumput täyttyvät särjistä ja riesasalakoista. Lahnojen määrä on yllättävän vähäinen, lienevätkö jossakin puskan juuressa kutemassa.

 

Metsän puolella ollut a-sektori oli runsaskalaisempi, sieltä saatiin suurimmat tulokset ja kilpailun suurin kala. Pullin Asko onki kelurilla säyneen (1,755 kg), jolla hän saman tien ohitti allekirjoittaneen viimeisimmän kalarankin-päivityksen. Matteron Tonin pyytämä yli 605 – grammainen särki kipusi niin ikään kärkipaikalle rankingin särkisarjassa. Nikkilän Jarkon sumpusta löytyi päivän suurin lahna ja Kylliäisen Pasi sai lisätä lajibongaustilastoihinsa törön.

 

Kirjoitti sivusta seurannut Kimmo

 

Tulokset...

 


« Takaisin