10-kala

13.4. järjestetty jäsentenvälinen Isojen ahventen pilkkikilpailu päätti toiminnantäyteisen talvikautemme. Piiluvan – Sunisenselän jäät kantoivat vielä tällä kertaa erinomaisesti ja säidenhaltijakin oli meille suosiollinen. Osallistujia oli jälleen runsaasti, viime maanantaisen värikoukkukilpailun tilanteet oli nollattu ja uusia virityksiä laitettu valmiiksi isomusahventen päänmenoiksi.

 

Kilpailualuetta tämän kokoiselle porukalle oli vähintäänkin riittävästi. Osa ”viivalle” lähteneistä oli varustautunut astetta karkeammilla välineillä toiveenaan välineiden valikoivan ainakin ne kaikkein pienimmät pois saaliin joukosta, toisten taktiikkana taas oli mennä peruspaikoille ja pilkkiä perusvälineillä perustulos toivotuin bonuskaloin lisättynä.

 

Kahden- ja puolen tunnin kalastusrupeaman jälkeen Kaislarannan rantaan kannettiin vaihtelevankokoisia kaloja ja kalapusseja. Vajaa puolet kilpailijoista oli onnistunut samaan saaliinsa sekaan suurempiakin ahvenia. Tyypillisimmillään kymmenen ahvenen sarja painoi jonkin verran alle kilon. Yhteissaaliista suurin osa oli pieniä ahvenia, loput särkiä ja olipa seassa muutama sattumalahnakin.

 

Juha Pohjosen pettämätön kalapaikkavainu siivitti miehen niin kokonaissaalis – kuin kymmenen ahvenen kilpailunkin voittoon. Talvellisen hiihtolatureitin alta, paksumman jään varjosta löytyivät illan voittajan kalat.

 

Villasen Tero pilkki kilpailun suurimman yksittäisen ahvenen. Raitapaita painoi hieman yli kahdeksansataa grammaa. Körmyn viimeiseksi ateriaksi koitui ketjupilkki.

 

Sarjajako (vain kaksi sarjaa) tuntuisi olevan tässä kilpailumuodossa toimiva – palkintosijoille päässeiden joukossa olivat edustettuina kaikki ikäryhmät.

 

Onnistuneen tapahtuman ja saadun palautteen johdosta Ison ahvenen kilpailu tullaan järjestämään myös seuraavana talvena. Paikka ja ajankohta selviävät tuonnempana.

 

t: Monilta muilta järvenseliltä isoja ahvenia saanut puheenjohtaja   

 


« Takaisin