Eräs aprillipäivä ja pilkkipäivä

Ne oikeat kalastajat harvoin aprillaavat. Samoin toimivat ne, jotka vasta tutustuvat lajiin.

Aprillipäivänä 2021 Lavolan koulun yksi kuudes luokka tutustui pilkinnän saloihin. Mainittakoon, että ryhmässä oli myös niitä, joilla ensikontakti aiheeseen oli jo koti- ja perhepiirissä saavutettu. Yhden oppitunnin mittaisen pilkkiperehdytyksen ja lounaan jälkeen luokka jalkautui ja siirtyi Skinnarilaan live-tilannetta kokemaan. Oppitunnilla luotiin tuttavuutta ja saatiin aiheeseen liittyviä ohjeita, konsteja ja neuvoja. Niitä sitten toteutettiin Korkeakoulun edustalla sijaitsevan venelaiturin läheisyydessä. 

Usein on niin, että pilkkijälle miellyttävä sää onkin kaloille vähemmän miellyttävä. Ilmeisesti tällä kertaa kävi juuri siten, tai sitten kalatkin olivat aprillituulella. Sitkeän yrittämisen jälkeen oppilaat Visa ja Elina onnistuivat saamaan ahvenen saaliiksi, muiden jäädessä kalojen narraamiksi.

Vaikka saalis niukaksi jäikin, oli näillä koululaisilla oli kotiinviemisinä yhden pilkkireissun kokoinen tarina. Kauniiksi lopuksi lisään tähän erään jäällä kuulemani lausahduksen: "Vaikka ei kalaa tuukaan, niin on tää oikeestaan aika rentoo hommaa."  Lisää kuvia: Klikkaa tekstin "LUE lisää" päältä.

» Lue lisää...

 


« Takaisin