Suomen kieltä, särkiä ja ahvenia

< Kuva näkyy suurempana, kun klikkaat sen päältä kerran.

 

Liikunta Yhdistää - hanke järjesti yhdessä Lappeenrannan Pilkkijät ry:n ja Saimaan ammattiopisto SAMPO:n kanssa ulkoilutapahtuman, jossa myös pilkittiin. Tapahtumapäivä oli 13.3.2019 ja tapahtumaan osallistui n. 60 maahanmuuttajataustaista Suomen kielen aikuisopiskelijaa Lappeenrannan SAMPO:sta. Osallistujat edustivat lähes 20 kansalaisuutta. Osallistujat, opettajat ja pilkkioppaat vaelsivat jalan Lappeenrannan satamasta Karhusaaren laavulle ja laavun lähirantaan perustettiin kaksi pilkkirastia. Kalastusoppaat esittelivät ensin pilkinnän perusteita ja sen jälkeen kaikilla oli mahdollisuus kokeilla pilkkimistä kalastusseuran lainaamilla varusteilla.

Suurin osa tapahtumaan osallistuneista pilkki ja monet heistä saivat kalan tai useampia kaloja.Jo pelkästään liikkuminen järven jään päällä oli useimmille suuri elämys. Kalan tartuttaminen ja sen vetäminen ylös vedestä oli sitä myös. Paria osallistujaa ja ryhmän opettajia lukuun ottamatta kukaan ei ollut aiemmin talvikalastuksen iloja kokenut tai edes nähnyt pilkittävän.

Säänhaltija suosi tapahtumaa ja jäällä oli myös hyvä liikkua. Laavun tulisijalla kypsytetyt makkarat ja kuuma kahvi maistuivat kaikille reippaan ulkoilun päätteeksi. Lappeenrannan Pilkkijät ry kiittää yhteistyöstä ja toivottaa SAMPO:n väelle hyvää kevättä!  

HUOM! Lisää kuvia löydät, kun klikkaat: Lue lisää....

» Lue lisää...

 


« Takaisin