Tärppejä Kanavansuulla

Viime kevättalvella käynnistynyt kalastusaiheinen yhteistyö LPR:n alueen koulujen kanssa sai jatkoa keskiviikkona 30.8.2017. Allekirjoittanut vieraili tuolloin Lauritsalan koululla. Koulun 6 A - luokan kanssa oli sovittu pidettäväksi onkipäivä.

Päivä aloitettiin reilun tunnin mittaisella priiffaustuokiolla ja sen jälkeen 23 oppilasta ja opettaja jalkautuivat Kanavansuun länsirannan penkalle.

Säiden haltija oli onkiporukalle suosiollinen ja kalakin nappasi kohtalaisen hyvin. 

Välillä pienet mutta erittäin terävät koukut tarttuivat onkijain vaatteisiin ja useita siimasotkujakin syntyi mutta ne haitat eivät menoa pahemmin haitanneet. Melkein jokainen onkija sai kalan tai useampakin kaloja. Yleisin saaliskala oli pieni ahven ja toiseksi yleisin tuttavuus oli hopeakylkinen salakka. Myös joitakin särkiä tarttui kärpästoukilla syötitettyihin ja hieman syvemmällä uitettuihin koukkuihin. Parin tunnin kalastustuokio kului hujauksessa. Summa summarum: kaloja tuli saaliiksi enemmän kuin oli onkijoiden lukumäärä.(Huom. lisää kuvia nähtävillä "Lue lisää" - osiossa. Ja kuva ruudulla suurenee, kun klikkaat kerran sen päällä)

Kiitos 6 A - luokalle ja opettajalle reippaasta syyspäivästä!

t:KH

» Lue lisää...

 


« Takaisin