Kesäpäivä Saimaalla

Ensin kuitenkin kokeiltiin tuttu kivikko Sotniemen suunnasta. Puolen tunnin onkisaalis oli muutama perusahven eikä muuta. Etelän puoleinen tuuli oli aika kova ja päätimme etsiä suojaisempia onkipaikkoja.

 

Jatkoimme kalastusta Vihjakansaaren edestä olevalta karikolta ja saaliina pikkuahvenia ja särkiä. Samoin seuraava ruohotupsu antoi särkiä. Niittysaaren vieressä olevan pikkusaaren kupeesta tuli muutama 100 gr:n ahven ja jokunen pikkuisempikin sekä itselleni n. kilon säyne. Kävimme tarkastamassa mutukatiskan ja ihmeeksemme se oli pohjassa nielu alaspäin, ei mutuja.

 

Taas paikan vaihto ja läpi Hankaportista isommalle selälle Tetriluodon kivikolle. Heti alkuun Kari sai pari hyvän kokoista ahventa mato-ongella ja pikkuahvenia nousi harvakseen sekä pilkillä että ongella.Sitten Karille tarttui päivän isoin ahven onkeen ja kas kummaa se sotki itsensä minunkin onkeen. Niinhän siinä aina käy, että isot karkaavat ja niin nytkin, kun Karin ongesta katkesi tapsi ja kala vei koukun mennessään. Hetken päästä minulla oli iso kala kiinni ja nyt kyseessä oli reilun puolenkilon säyne. Varpu katkoi koukkunsa ja sen vaihdettuaan sai uuden koukun kiinni ankkurinaruun ja taas paikan vaihto.

 

Selälle Korpin ja Hankaportin väliin pilkille 10 metriin, mutta siellä ei ollut kuin pikkuahvenia.

 

Yhden korvilla makkaranpaistoon ja kahvitauolle Korppiin, taisi syödä parhaiten koko reissun aikana.

 

Seuraava paikka Korpin takana oleva matalikko ja Kari kiskoi pikkuahvenia pilkillä olan takaa, minä ja Varpu saimme muutaman ja särkiäkin tuli väliin häiritsemään pilkkimistä. Seuraavaksi varsinaiselle Korpin matalikolle. Tuuli yltyi kuitenkin aika kovaksi ja emme oikein pysyneet paikoillaan, saalis pari pikkuahventa.

 

Matkaa jatkettiin Ketun päähän Munaluodon ja Ketun väliin. Vene pysyi jotenkuten ankkurissa, tosin liukui hiljalleen, mutta näin saatiin havainto pikkuahvenista ja taas tuli kasa särkiä 8 metrin syvyydestä. Vielä pilkittiin yksi paikka Hutvanan vierestä ja sielläkin sama tulos, pikkuahvenia ja särkiä.

 

Kello oli jo yli kolmen kun haettiin Niittysaaresta Karin mutukatiska, nyt siitä oli jo muutama mutukin ja ajeltiin rantaan. Siellä huomattiin, että polvet olivat palaneet kun istui koko päivän auringossa shortsit jalassa.

 

Vene pakettiin ja tavarat autoon. Kalojen filerointi, noin 20 ahventa, suurimmat n. 300-400 gr. Edellisen päivän ahvenet savupönttöön ja kotia kohden etsimään aurinkorasvaa ja odottamaan mm-futiksen loppuottelun alkamista.

 

Pekka, Varpu ja Kari

 

ps. valokuvassa Hankaportti ja Pitkäsaari

 


« Takaisin