Kuukauden kalajutut: Marraskuun viimeinen sunnuntai Klamilassa

Marraskuun viimeinen sunnuntaiaamu ja pakkasta yksi aste. Kerran vielä silakka- ja pilkkivehkeet mukaan ja tutulla porukalla Virolahdelle Klamilan venesatamaan. Onneksi ei tarvinnut ihan yöllä lähteä ja Kari noudettiin klo 7.30 Alakylästä.

 

Matkaan meni totutut tunti ja vartti ilman kommelluksia. Juha ja Veijo ehtivät 10 minuuttia ennen ja Juha oli jo nostanut muutaman hailin aallonmurtajan päästä. Pena oli tullut emäntänsä kanssa jo perjantaina ja saanut muutaman kilon haileja lauantai-iltana.

 

Kirkas keli ja auringonpaiste karkoittivat kuitenkin kalat heti alkuunsa. Itse sain aamupäivästä kaloja peräti neljä kappaletta, Juha 13 ja Veijo kaksi. Kari ja Varpu keskittyivät pilkkimiseen, Kari nosteli pikkuahvenia tasaisen rauhalliseen tahtiin. Varpukin sai muutaman pikkuahvenen ja lahnan.

 

Pena sai yhden hailin ja kyllästyi litkaamiseen .ja lähti kokeilemaan toiselle aallonmurtajalle ahvenia hailityötillä. Saikin niitä kaikkiaan kolme kappaletta n. 100 gr:n kokoluokkaa.

 

Puolenpäivän korvilla saatiin tulet aikaan grillikatokseen, vaikka Kari vähän epäilikin. Makkarat saatiin paistettua ja tällä kertaa ilman sytytysnesteen makua. Veijo juuttui paikalle tuotuun nahkasohvaan (ei meidän tuoma) ja pääsi lopulta siitä irti aikansa punnerrettuaan. Kaikkea ne paikalle tuovatkin.

 

Iltapäivä sujui rauhallisesti, lahti jäätyi tasaisesti vajaan sentin jäähän. Tosin jää rikkoontui kun ohikulkevat veneet ajelivat ohi.

 

Kyllästyimme kello kolmen korvilla ja Juha ja Veijo jäivät odottelemaan iltasyöntiä. Pena lähti jo aikaisemmin kotia kohden. Paikallisiakin tuli litkaamaan ja odottelemaan iltasyöntiä.

 

Karin ahvensaalis oli vähän yli 30 kappaletta, Varpulla kymmenkunta ja kaikki aika sinttejä.

 

Juha soitti noin tunnin kuluttua ja syöntiä kesti hänellä kolmen hailin verran, muille ei nykyäkään.

 

Ulkoilmaa saatiin oikein reippaasti taas kerran ja tämä taisi olla syksyn viimeinen retki ko. kohteeseen.

 

t Vakioporukka