Kilpaonkimestaruus katkolla

Kilpailuun osallistui yhteensä kymmenen mestarikandidaattia, heistä kauniimpaa sukupuolta edusti yksi, veteraani-ikäisiä miehiä oli kolme ja loput kuusi hieman nuorempia miehiä. Porukan yhteisellä päätöksellä perustettiin vain yksi kilpailusarja ja mestaruustittelin tulisi ratkaisemaan pienin yhteenlaskettu pistemäärä.

 

1. päivä

1. päivä, Kansola, ”Hevoshaka”

 

Tällä Saimaan kanavan haastavimpana osuudella siis aloitettiin. Kohtalaista, pyörteilevää tuulta lukuun ottamatta olosuhteet olivat mitä parhaimmat – lähes pilvetön ilmatila ja lämmintä parikymmentä astetta. Ennakkotietojen mukaan pikkusärki on kutenut mutta todennäköisesti viihtyy vielä rantapenkoissa, lahnojen käyttäytymisestä ei juuri kenelläkään parempaa tietoa.

Ensimmäiset tovit aloituksen jälkeen näyttävät vähäkalaisilta kaikilla onkijoilla. Kilpailuajan kuluessa lähes jokainen onnistuu saamaan pieniä ja keskisuuria särkiä melko läheltä rantaa. Myös isompaa salakkaa pyörii joukossa, aivan pohjan tuntumassa kuten särjetkin. Runsaimmat tapahtumamäärät painottuvat luonnollisesti reunoissa onkiville, keskemmälle mentäessä tärpit ovat harvemmassa. Kanavan ulommista penkoista ei tunnu löytyvän lahnoja eikä juuri muitakaan kaloja.

 

Matteron Toni voittaa lauantaipäivän A-sektorin kolmen kilon tuloksella, itäreunasta toiselta sektorilta irtoaa kalaa puolitoista kiloa enemmän Hiltusen Matin onkimana. Tonin saaliin seassa oli pari miekkasärkeä, muita bonuskaloja ei lauantaina esiintynyt.

 

2. päivä

2. päivä, Pelkola, maakaasulinjan risteysasema

 

Alkuperäinen suunnitelmamme oli onkia molemmat päivät samalla kanavan osuudella mutta Kansolassa sunnuntaina järjestetty soutukilpailu ajoi onkijat toiselle alueelle. Sunnuntaina kilpaonkijoita eivät häirinneet suuremmalti pari – eivätkä neliairoveneet tai vallitseva säätilakaan mutta Venäjälle palaavat kaksi tankkeria romuttivat ainakin keskikanavasta lahnoja yrittäneiden Hannun ja Timpan suunnitelmat. Kapeahkossa kanavanosassa pohjapyörteet silittävät houkutinaineet tehokkaasti pois aina kun suurempi alus pyyhältää ohitse.

 

Olosuhteiden muuttumisen lisäksi peliä sekoitti aamullinen arvonta, edellispäivän taistelupari Toni – Matti päätyivät onkimaan eri sektoreille ja tällä kertaa sektorin sisäreunoihin.

  

Pelkolan vaiheilla saaliit ovat lähes aina olleet runsaita, kala suurempaa ja kalasto monipuolisempaa kuin idempänä. Tällä kertaa kilomäärät eivät olleet suuria koska lahnoja tai isompia pasureita ei saatu lainkaan. Kuitenkin saaliskavalkadi oli huomattavasti tasaisempi kuin eilen hevosien luona. Suurin osa jälleen erikokoista särkeä sekä suurehkoa salakkaa, joukossa toki pakolliset peruskiisket ja – ahvenet. Timo sai päivän bonuskalan, tasan 300 grammaa painaneen särjen.

 

Lopputulos

 

Tonin onnistui pitää pintansa myös sektorin vaikeammassa päässä ja sunnuntain kaksi pistettä siivitti hänet kilpailun voittoon. Nikkilän Jarkon tasainen kahden päivän kamppailu palkittiin toisella sijalla ja kaksi erää vääriä välinevalintojaan manannut Pöntisen Hannu päätyi lopulta pronssille. Viis parasta sai pienen palkinnon ja Toni tietenkin pokaalin. Lisäksi kilpailun ikänestori (+80 v), Esko Kiukas palkittiin ”sisu-palkinnolla”.

 

Kirjoitti onkistatisti Kimmo

 

Tulokset...

 

 


« Takaisin